Zingeving

 

Mooi woord, zin-geving. Wat geeft zin.

Samen met jou kijk ik naar wat zin geeft in jouw leven; waar gaan jouw ogen van twinkelen, waarbij voel jij de energie stromen door je lijf. Waar verzacht jij van. Wat ontroerd of beroerd je. Allemaal hulpmiddelen om dichter bij "jouw zin" te komen.

 

In het groot betekent zingeving het zoeken naar het doel, de bedoeling, van het leven of van grote gebeurtenissen in het leven. Vaak worden deze thema's aangesproken als we iets ergs meemaken zoals ziekte, overlijden of een crisis in het leven. Dat hoeft echter niet perse. Het zijn universele thema's zoals liefde, geloof, sterven, kwetsbaarheid die vaak een andere gevoelslaag aanboren dan alleen de denklaag. Creativiteit en inspiratie horen daar ook bij.

 

Hoe geef je zingeving vorm buiten het instituut kerk (of erbinnen als jou dat past). Ik begeleid je hierbij oa door middel van gesprekken, meditaties en andere vormen. Dat is behulpzaam om rust te vinden in dat wat is en wat we niet kunnen veranderen. Voor mij is het NU daar onlosmakelijk aan verbonden.