Over mij 

Ik ben mijn werkende loopbaan begonnen als oncologie-verpleegkundige. Ik merkte dat ik me steeds weer richtte op het wezenlijke contact en de begeleiding van de patiënt. Omdat ik mij hier verder in wilde ontwikkelen, besloot ik na wat zoekwerk, de opleiding tot haptotherapeut te gaan volgen. Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen beweegt, drijft en hou met hart en ziel van persoonlijke ontwikkeling. Daar ben  ik al mijn hele leven mee bezig en heeft me gebracht waar ik nu ben.

Ik vind de haptotherapie een mooi vak. Ik hou van het levende lijf! Het lichaam is een bron van vitaliteit, verankering, wijsheid en een belangenbehartiger. Daar kunnen we voelen wanneer iets niet goed voelt of juist wel. Zo leef ik mijn leven. Ik loop graag een stukje met een ander mee  op z'n levensweg. Ik hou ervan  als een ander steeds meer ontluikt in wie hij of zij in essentie is. Ik ben leefliefhebber; hou van dans, zang, reizen, varen en samen zijn en leef met man en hond (inmiddels uitwonende zoon) op de Utrechtse Heuvelrug.

Hoe gaan we aan het werk?

 

De therapie vraagt om samen-werken. Ik geef jou iets aan om te onderzoeken en het is aan jou om het op te pakken. Het vraagt van jou dus ontvankelijkheid, stilstand, openheid en nieuwsgierigheid naar jezelf, je lichaam en het onbekende. Ik vraag je het proces, ook in je thuissituatie, open te houden dmv creatieve opdrachten, verder onderzoek en oefeningen. Haptotherapie is geen psychotherapie; de therapie richt zich niet op analyseren maar maakt op een andere manier zaken helder.

 

Mijn kracht als haptotherapeut

Mijn kracht als haptotherapeut is dat ik sensitief ben en goed kan voelen wat er gebeurt. Ik ben spiegelend wat de cliënt helpt in zijn bewustwordingsproces. Ik onderzoek samen met jou in alle openheid met wat er gezien en gehoord wil worden. Op z'n tijd ook confronterend, met humor en zonder oordeel. Ik hou van fris contact. Ik heb liefde voor wat klopt en zal daar altijd naar op zoek zijn. Ik werk intuitief en met verschillende werkvormen. Zoals gesprek gericht op het lichaam, tastbare oefeningen ter verheldering van waar je tegenaan loopt, wat daar achter zit en hoe het anders kan. Ik werk ook met visualisaties en meditaties, met opstellingen (duplo) en indien passend aanraking op de bank. 

Opleiding

  • Hogere Beroeps Opleiding voor Verpleegkunde

  • Oncologie voor Verpleegkundigen

  • Itip (School voor leven en werken)

  • Haptotherapie aan de Academie voor Haptonomie te Doorn (post-hbo)

  • Bijscholing Haptonomie "Omgaan met kanker"     

  • Cursus "Een taal erbij", systemisch werken met duplo   

  • training Presentie en tastzin

  • GGZ Non-duale Therapie Opleiding

  • Masterclass Ted Troost