Wat over mij

Ik ben mijn werkende loopbaan begonnen als oncologie-verpleegkundige. Ik merkte dat ik me steeds weer richtte op het wezenlijke contact en de begeleiding van de patiënt. Omdat ik mij hierin verder wilde ontwikkelen, besloot ik de "school voor leven en werken" (ITIP), en vervolgens de opleiding tot haptotherapeut te gaan volgen.

Ik hou van, en geloof heilig in, persoonlijke ontwikkeling. Als je beter snapt hoe je in elkaar zit en daar in liefde naar kunt kijken maakt dat moeilijke zaken draaglijker. Daarnaast heb ik uit eigen ervaring ondervonden dat je ook, of liever gezegd juist uit moeilijke periodes dingen kunt leren. Dat als je echt durft te kijken en luisteren naar wat zich aandient, dit je weer een stap verder brengt in je ontwikkkeling. En daardoor dichter bij jezelf.

Mijn kracht als haptotherapeut

Mijn kracht als haptotherapeut is dat ik sensitief ben en goed kan voelen wat er gebeurt. Ik ben spiegelend wat de cliënt helpt in zijn bewustwordingsproces. Ik bied liefdevol ruimte aan dat wat er is en gehoord wil worden. Op z'n tijd confronterend, met humor en zonder oordeel. Ook kan ik goed voelen wat waarachtig contact is. Ik heb liefde voor wat klopt en zal daar altijd naar op zoek zijn met de client. 

Waarom haptotherapie

Ik vind de haptotherapie een mooi vak. Wat ik bijzonder vind in dit vak is dat ik figuurlijk, maar ook letterlijk een handreiking kan geven als een ander dat nodig heeft. Ook vind ik het bijzonder een stukje met een ander mee te mogen lopen op de weg van persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het boeiend en soms ontroerend om te zien als een ander steeds meer ontluikt in wie hij of zij in essentie is. Ik hou van dans, zang, reizen en samen zijn en leef met man, zoon en hond in hartje Utrecht.

Opleiding

  • Hogere Beroeps Opleiding voor Verpleegkunde
  • Oncologie voor Verpleegkundigen
  • Itip (School voor leven en werken)
  • Haptotherapie aan de Academie voor Haptonomie te Doorn (post-hbo)
  • Bijscholing Haptonomie "Omgaan met kanker"     
  • Cursus "Een taal erbij", systemisch werken met duplo