Welkom op de site van Haptotherapiepraktijk Françoise van Heiningen

Haptotherapie helpt het denken, voelen en handelen in balans te komen. Als je gevoel meedoet voel je beter wat bij je past, wat je behoeften zijn en waar je grenzen liggen. Dat brengt je dichter bij jezelf en geeft rust. Het geeft ook meer verbondenheid met anderen als je gevoel er mag zijn in het contact met de ander. Dat maakt moelijke zaken draaglijker.

Binnen de haptotherapie is er gesprek, zijn er oefeningen en wordt er soms aangeraakt. Ook werk ik met meditaties en visualisaties. Altijd gericht op meer lichaamsbewustzijn en het voelende in ons, want voelen doe je in en met je lijf. Vaak lukt het goed om over jezelf te praten of jezelf te analyseren.Voelen wat iets je doet is soms lastiger.Ook werk ik met familieopstellingen m.b.v. duplo. Hiermee krijg je beter zicht op je eigen verhaal en waar je vandaan komt. Dat inzicht geeft helderheid. In zowel je overlevingsmechanismen als in wie je in essentie bent.

Ik behandel mensen met uiteenlopende klachten. Ieder mens maakt in zijn leven moeilijke perioden door die spanning, onrust, troebelheid etc veroorzaken en daar kan ik hulp bij bieden. We kijken samen naar het verhaal achter de klacht. Het lichaam liegt nooit; het heeft je wat te vertellen.


"Het is een levenskunst en levensvreugde om te worden wie je bent en daarnaar te leven. Los van alle denkbeelden of verwachtingen te spreken over datgene wat je ten diepste beroert en daarnaar te handelen. Ons lichaam kan ons daarbij helpen.

          Want ons lichaam weet, herinnert en doet."          


Bel of mail gerust voor informatie of een afspraak: 06 12552257 of francoise.van.heiningen@hotmail.com