Wat is haptotherapie

Haptotherapie brengt voelen en denken meer in balans. Het helpt je te leren luisteren naar jezelf - je lichaam -, waardoor je dichter bij jezelf komt. Je leert je grenzen beter kennen en voelt beter wat je verlangens zijn,wat je helpt richting te geven aan je eigen leven. Daarnaast versterkt en verdiept het je contact met anderen.                                               

Waarom haptotherapie

Het kan zijn dat je door omstandigheden niet goed meer in contact bent met jezelf. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als dat wat je moet of wilt, niet meer in overeenstemming is met wat je kunt. Of als je een ingrijpende gebeurtenis hebt meegemaakt die je zodanig uit balans haalt, dat je een helpende hand kunt gebruiken. Denk aan een ziekte, scheiding of het overlijden van een dierbare. Je kan dan van jezelf verwijderd raken en daar kunnen klachten door ontstaan, zoals gespannenheid, slapeloosheid, depressieve gevoelens, of veel piekeren.

Hoe werkt haptotherapie

Naast gesprek en oefeningen wordt er binnen de haptotherapie aangeraakt. Daarin onderscheidt haptotherapie zich van veel andere therapieën. Vaak lukt het goed om over jezelf te praten of jezelf te analyseren. Maar voelen wat iets je doet is dan lastiger. Een bevestigende aanraking is heel direct en helpt daarbij. Zo leer je naar je lichaam te luisteren